فرماندار ماکو :
نقش عشایر در تامین و حفظ امنیت پایدار مناطق مرزی بسیار مهم و تاثیرگذار است

صبح امروز جلسه شورای عشایری شهرستان ماکو به ریاست فرماندار و با حضور مدیرکل امور عشایری استان ، سران عشایر و مسئولین ادارات ذیربط در محل فرمانداری برگزار شد .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرمانداری شهرستان ماکو ، حسین عباسی در این جلسه با اشاره به فرمایش بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) که عشایر را ذخایر انقلاب عنوان نمودند گفت : تامین امکانات رفاهی و ضروری برای عشایر جزوه وظایف ذاتی دستگاه های اجرایی است و مسئولین امر باید زمینه و شرایط مناسب تولید را برای این قشر مولد و کم توقع فراهم نمایند .
فرماندار ماکو با بیان اینکه نقش عشایر در تامین و حفظ امنیت پایدار مناطق مرزی بسیار مهم و تاثیرگذار است اظهار داشت : عشایر همواره در سالهای پیروزی انقلاب و بعد از آن دوشادوش نیروهای نظامی ، انتظامی و امنیتی مرزبان و حافظ کیان ایران اسلامی بوده اند و در کنار آن بخش عمده ای از نیاز کشور به فراورده های دامی را تامین نموده اند .
عباسی با اشاره به نزدیک شدن زمان کوچ عشایر به مناطق ییلاقی گفت : اکثر مراتع ییلاقی عشایر شهرستان ماکو در محدوده شهرستان چالدران و بخش دشتک واقع شده است ، که رعایت دستورالعمل های مربوطه از جمله عدم کوچ بصورت شبانه ، عدم تحلیف دام در مناطق قرمز مرزی ، اقدامات پیشگیرانه در خصوص حفظ مراتع و ممانعت از تخریب آن مورد تاکید است .
وی ظرفیت جامعه عشایری را در توسعه صنعت توریسم و گردشگری بسیار مهم دانست و افزود : برگزاری جشنواره های مختلف فرهنگی می تواند در جذب گردشگر و حفظ هویت ، آداب و رسوم عشایری بسیار مثمر ثمر باشد ، که این امر نیازمند توجه و برنامه ریزی دستگاههای متولی است .
علی ناجی مدیرکل امور عشایری استان آذربایجان غربی هم در این جلسه با اشاره به آمار و تولیدات جامعه عشایری شهرستان ماکو گفت : عشایر شهرستان ماکو با بهره مندی از بیش از ۲۳۰ هزار رأس دام سبک و ۱۴ هزار دام سنگین سالانه بیش از ۶۷۱۸ تن مواد لبنی ، ۱۷۲۸ تن گوشت قرمز و ۳۰۵ تن پشم تولید می کنند که بیش از ۷۰ درصد آن در بازار های هدف عرضه می شود .
وی با اشاره به تفاهمنامه منعقد شده با وزارت بهداشت و درمان گفت : بمنظور حل مسائل و مشکلات بهداشتی عشایر امسال خانه های بهداشت ثابت و سیار به ازای هر ۵۰۰ نفر در مناطق عشایری ایجاد خواهند شد که در این راستا ۴ نفر از افراد تحصیل کرده جامعه عشایری شهرستان جهت حضور در دوره های آموزشی به دانشگاه علوم پزشکی استان معرفی شدند.
ناجی در پاسخ به انتقادات عشایر نسبت به هزینه پلاک کوبی و بیمه اجباری دام اظهار داشت : پلاک کوبی و بیمه دام جزء طرح های ملی و ضروری جامعه عشایری است و در صورت عدم پلاک کوبی هرگونه تردد دام در جاده ها و انتقال آن به مناطق ییلاقی ممنوع می باشد و در صورت مشاهده به عنوان قاچاق توسط نیروهای نظامی ضبط و به مراجع قضایی ارجاع داده خواهند شد .
در ادامه این جلسه سران و متنفذین عشایر و همچنین مسئولین دستگاههای اجرایی ذیربط نقطه نظرات و پیشنهادات خود را پیرامون مسائل مطروحه بیان نمودند .