تاکید فرماندار ماکو بر نقش ارززنده آموزش های مهارتی در ایجاد فرصت های اشتغال پایدار
فرماندار شهرستان ماکو در نشست شورای هماهنگی مدیران اداره کل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان غربی در ماکو بر نقش ارزنده آموزش های مهارتی در ایجاد فرصت های جدید اشتغال پایدار در جامعه تأکید نمود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرمانداری شهرستان ماکو ، حسین عباسی در این نشست با اشاره به نقش آموزش های مهارتی در ایجاد بستر مناسب برای اشتغالزایی ، بر نقش ارزنده آموزش های مهارتی فنی و حرفه ای در ایجاد فرصت های جدید اشتغال پایدار در شهرستان تأکید و قول داد در این زمینه همکاری لازم با اداره کل استان به عمل آورد.
فرماندار ماکو افزود: امروز یکی از دغدغه مهم جامعه ایجاد اشتغال پایدار در کشور بوده و برای رسیدن به این هدف مهم توسعه آموزش های فنی و حرفه ای راهکاری مناسب است.
حجت الاسلام سید محمد هاشمی امام جمعه ماکو هم در این نشست بر ضرورت توجه به آموزشهای فنی و حرفهای برای رونق تولیدات داخلی تأکید نمود.
وی با اشاره به نقش آموز شهای مهارتی فنی و حرفه ای در ایجاد زمینه های اشتغال و رونق تولیدات داخلی گفت: ارائه آموزشهای مهارتی به افراد جامعه نتایج مثبت اقتصادی به همراه دارد و چنانچه آموزشهای فنی و حرفهای بر اساس تقاضای بازار کار باشد و کارفرمایان، کشاورزان و صنعتگران نیازهای خود را اعلام کنند، میتوان مؤثرترین نوع آموزش فنی و حرفهای را ارائه داد.
امام جمعه ماکو ،با اشاره به نقش آموزشهای مهارتی در تحقق اهداف توسعه اقتصادی و اجتماعی ، تقویت فرهنگ و پرورش روحیه مهارت آموزی ، شکوفایی استعدادها و خلاقیت ها ، نوآوری ها و توانمند سازی نیروی کار در جامعه را به عنوان یک ارزش اسلامی برشمرد وافزود: سازمان آموزش فنی و حرفه ای با توجه به شرایط سخت تحریم می تواند در خط مقدم رونق اقتصادی قرار بگیرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز در این نشست گفت: امروزه کسب و کارهای کوچک و خانگی به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب میشوند.
غلامرضا سلیمانی افزود: آموزش های مهارتی و عملی باید در حدفاصل صنعت و دانشگاه قرار گیرد تا بخش اعظمی از مشکلات مربوط به حوزه تولید و اشتغال رفع شود.
وی با تاکید برتوسعه فرهنگ مهارت آموزی در جامعه، فقدان مهارت های کسب و کار و کار آفرینی را یکی از چالش های جدی و اساسی در بازار کار دانست و یادآورشد: باید مسئولین در خصوص ارائه اصولی این آموزش ها همکاری ویژه داشته باشند.
سلیمانی اظهار داشت : کسب و کارهای کوچک بهترین مأمن برای فعالیت های کارآفرینانه است واین امر مستلزم آن است که صاحبان و کارکنان کسب و کارهای کوچک از مهارت ها و توانایی های مهارتی و کارآفرینانه برخوردار باشند.
وی افزود : محور توسعه صاحب کسب و کار است و آموزش های مهارتی فنی و حرفه ای صاحبان کسب و کارهای کوچک را توانمند ، خلاق و کارآفرین بار می آورد و کارآفرینی به عنوان موتور محرکه توسعه اقتصادی و اجتماعی نقش اساسی درفرآیند توسعه جوامع دارد.
عین اله شریفپور نماینده مردم شهرستانهای ماکو ، شوط ، پلدشت و چالدران در مجلس شورای اسلامی در این نشست با تأکید بر نهادینه شدن آموزش های مهارتی در جامعه ، ارائه آموزش های نوین مهارتی برای ایجاد بستر مناسب توسعه زیرساخت های اقتصادی در جامعه را ضرورتی اجتناب ناپذیر دانست.
شریف پور با اشاره به نقش آموزشهای مهارتی در اشتغال گفت: از آنجایی که موضوع بیکاری یکی از مهمترین مسائل و مشکلات کشور است فقدان مهارتهای مورد نیاز بازار کار از سوی جویندگان کار عامل اساسی بیکاری است، آموزش های مهارتی نقش بسزایی در کاهش میزان بیکاری ایفا می کند.
وی افزود: آموزش های فنی و حرفه ای با فراهم کردن زمینه های ارتقای دانش ، نگرشها و مهارتهای مورد نیاز بازار کار و اشتغال در زمینه های مختلف به توسعه اقتصادی کمک می کند.
نماینده مردم شهرستانهای ماکو ، شوط ، پلدشت و چالدران در مجلس شورای اسلامی افزود: با ایجاد ارتباط دو سویه بین مراکز آموزش فنی و حرفه ای و مراکز تولیدی و صنعتی و همراه کردن آن با خلاقیت و دانش، آموزش های مهارتی فنی و حرفه ای زمینه های بستر زیرساخت اقتصادی کشور را فراهم خواهند کرد.
محسن مددی مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان نیز در این نشست با اشاره مسئولیت رؤسای مراکز آموزشی گفت: رؤسای مراکز آموزشی باید بتواند با منابع محدود و با تکیه بر آمار و اطلاعات درست به سمت اهداف سازمانی حرکت نماید.
مددی دانایی و توانایی را دو ویژگی عمومی مدیران برشمرد و افزود: رؤسای مراکز آموزشی با دارا بودن این دو خصیصه قادر خواهند بود که با کمترین امکانات بهترین خروجی اثر بخش را در زمینه های مهارت آموزی ایجاد و این خود نوعی مهارت آموزی با ایجاد زمینه های کارآفرینی است.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان با اشاره به اینکه تا کنون برنامه های عملیاتی مهارت آموزی مراکز آموزشی توسط اداره آموزش این اداره کل تهیه و تنظیم و جهت اجرای دوره های آموزشی به مراکز ابلاغ می گردید ، تصریح کرد: رؤسای مراکز آموزشی متناسب با امکانات کارگاهی برنامه های عملیاتی سال آتی با رویکرد های نوین سازمان سرلوحه کار خویش قرار خواهند داد.
مددی با ابراز رضایت از عملکرد سال گذشته مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان ، آن را نقطه عطفی در فرآیند توسعه و ترویج آموزش های مهارتی دانست.
شناسایی ظرفیتهای آموزشی منطقه ای بر اساس نیاز سنجی ، ترویج فرهنگ مهارت آموزی بر اساس مشارکتهای مردمی ، استفاده بهینه از منابع ، طرح توسعه مراکز آموزش فنی و حرفه ای ، برنامه توانمند سازی رؤسای مراکز آموزشی از جمله اولویتهای برنامه ای سالجاری بود که مددی بر آنها تأکید نمود.
در این نشست رؤسای مراکز آموزشی در خصوص مسائل و مشکلات پیشه رو به بحث و تبادل نظر پرداختند و مسئولین ستادی در خصوص مباحث مطروحه به رؤسای مراکز پاسخ های لازم ارائه دادند.